ALERTĂ NOUTĂȚI!

Cum să unim Mișcarea populistă americană?

Cum să unim Mișcarea populistă americană?
Andrew Torba,
Președinte, gab.com
2 Decembrie 2020

Notă: În context american, termenii  ”populist”, ”populism” nu sunt  în nici un fel peiorativi, fiind sinonimi cu „popular”, ,,mișcare pornită de la firul ierbii’’(grass root movement). Populismul, ca platformă politică, a fost lansat în 1892 odată cu înființarea Partidului Populist cunoscut și sub numele de Partidul Poporului. De-a lungul secolului XX, personalități populiste precum William Jennings Bryan, Huey Long, preotul catolic Charles Coughlin, George Wallace au lăsat o amprentă puternică în istoria Statelor Unite. Au promovat o varietate mare de idei și acțiuni politice, punctul lor de întâlnire fiind grija fată de cetățeanul de rând strivit de jugul diverșilor asupritori, de la sistemul bancar până la marile corporații monopoliste și birocrațiile de stat. În epoca postbelică, populismul si-a găsit expresia, pe dreapta, în mișcarea moderaților conservatori ai lui Ross Perot, candidat la președenția SUA în 1992 și 1996, mișcarea Tea Party, înființată în 2009, personalitățile mediatice conservatoare precum Rush Limbaugh sau Andrew Breitbart. Președintele Donald Trump poate fi considerat un președinte populist, a cărui platformă politică „Make America Great Again” sintetizează postulate de bază ale populismului de dreapta contemporan: naționalismul economic, antiglobalismul, îngrijorarea stârnită de dezindustrializarea Americii, politicile antiimigraționiste și întoarcerea la valorile fundamentale ale Americii profunde (libertatea, apărarea religiei creștine și a Constituției). La stânga, Mișcarea Occupy Wall Street a avut și accente populiste prin atacul la sistemul bancar. Bernie Sanders, fost senator de Vermont, a lansat o bătălie în stil populist împotriva lui Hillary Clinton în timpul campaniei pentru desemnarea candidatului democrat la alegerile prezidențiale din 2016 (alegerile prezidențiale au fost câștigate de Donald Trump).

Motto: „La oameni aceasta e cu neputinţă, la Dumnezeu însă toate sunt cu putinţă.” (Matei 19, 26)

Este timpul să avem o discuție despre viitorul Mișcării Populiste Americane. Nu voi folosi cuvântul „Republican” sau „Democrat” întrucât aceste cuvinte sunt asociate cu persoane fără spinare și curaj care s-au vândut, trădători care urăsc America și nu acționează in interesul poporului american.

Un Patriot „se străduiește să răspundă așteptărilor oamenilor de rând care simt că problemele lor nu sunt luate în seamă de vechile clici ale elitelor”. N-aș putea descrie mai bine coaliția diversă a celor 74 de milioane de americani din fiecare rasă, clasă, partid politic și regiune.

Realitatea este că Populismul American îi unește pe americani pe deasupra liniilor politice

Aș pune pariu că atât populiștii de stânga cât și populiștii de dreapta nu suportă oameni ca Jeff Bezos, Mark Zuckerberg și Jack Dorsey deși o fac din motive diferite. Diferențele noastre politice dispar când ne concentrăm pe problema esențială din țara noastră: oligarhii.

Sunt mulți populiști de stânga care cad de acord cu populiștii de dreapta în privința problemelor cu care ne confruntăm. Putem să nu cădem de acord asupra soluțiilor la acele probleme, dacă ne unim însă împotriva inamicului nostru comun, sistemul, putem să ne luăm țara înapoi fără să ne distrugem unii pe alții.

Acest mic grup elitist aflat la putere ne vrea dezbinați. Vrea să ne ciondănim în ringul politic. Vrea ca noi să ne distrugem reciproc în stradă. Vrea să ne atacăm zilnic unul pe altul pe internet. Ne vrea închiși în casele noastre tremurând de frică.

Oligarhii ne vor slugi aflate sub control.

Companiile Big Tech supun în prezent publicul american la cele mai mari operațiuni psihologice (PSYOPS) din istorie pentru a priva milioane de votanți de drepturile lor constituționale și pentru a ajuta la fraudarea alegerilor. Dacă ești cât de cât atent la ce se petrece este imposibil să negi acest lucru. 

Într-o țară normală acest comportament ar fi considerat trădător și oameni ca Mark Zuckerberg ar fi pe banca acuzării chiar în aceste zile.

Din păcate, lucrurile nu stau așa în Republica Populară Bananieră Americană. Drept recompensă pentru privarea votantului american de rezultatele unor alegeri corecte, Senatul controlat de republicani tocmai a votat legea S.386 („Fairness for High Skilled Immigrants Act”) oferindu-le companiilor Big Tech forță de muncă străină ieftină și în mod nelimitat. Aceasta lovește în interesele muncitorilor americani indiferent de rasă, clasa socială, zona geografică sau afilierea politică. 

Cu asemenea „aliați”cine are nevoie de inamici ?

Să-mi dai tot aurul de pe lume și nu mi-ar păsa de soarta vreunui membru din actualul Congres. Sper ca toți să nu mai fie realeși. Ca membru al Partidului Republican, trag speranța ca republicanii să piardă Senatul, fiindcă își merită soarta. Dintotdeauna au fost niște loseri.

Avem nevoie de fețe complet noi în Congres, de oameni care să lucreze în favoarea poporului american și nu în slujba corporațiilor internaționale și a țărilor străine. Avem nevoie de vajnici și autentici luptători care să nu poată fi șantajați și compromiși. Oameni ca „sarea pământului” în locul oamenilor care au fost pe insula lui Epstein (2).

Așa că să ne întrebăm: ce ne mai unește ca americani?

La dreapta există un grup pestriț de RINOS (Republicans In Name Only – Republicani doar cu numele), neoconi, libertarieni, populiști, naționaliști și conservatori, toți susținând viziuni și politici diferite sub stindardul „Republican”.

În mod similar, la stânga există diferențe enorme între vechii democrați și noile fețe din partid care au fost alese recent.

Nu ne unește Constituția, fiindcă, timp de decenii nu s-a mai ținut cont de ea, a fost călcată în picioare de către cei aflați la putere.

Nu ne unește nici „piața liberă”, care nu-i deloc liberă, din moment ce micile afaceri se închid pentru totdeauna datorită carantinei impuse cu forța iar averea miliardarilor a crescut cu un trilion de dolari în timpul pandemiei.

Răspunsul este Iisus Hristos

Iisus Hristos îi unește pe americani deasupra rasei, afilierii politice, clasei sau statutului social, regiunii geografice și genului. Trebuie să pornim de la EL, care să fie centrul de focalizare a mișcării populiste.

Marea Trezire este o mișcare spirituală și deopotrivă o mișcare politică. Și așa trebuie să fie. Altfel, o luăm pe calea pierzaniei și vom avea soarta actualelor partide, care au ținut-o din eșec în eșec de-a lungul deceniilor.

Dreapta Populistă și Stânga Populistă trebuie să meargă împreună pentru a forma Partidul Populist American. Trebuie să ne organizăm, să strângem fonduri și să alegem candidați populiști cu idei noi. Pentru a ne lua țara înapoi, să ne unească dragostea noastră împărtășită față de Hristos și lupta împotriva dușmanului comun, viclenii oligarhi.

Abia apoi putem discuta nuanțele acțiunii politice în vederea găsirii de soluții pentru vindecarea țării.

Iisus este Rege

Traducere și note explicative

Ovidiu Hurduzeu

  1. Gab.com este o rețea de socializare cu 55% dintre vizitatori provenind din SUA. În ultimul timp, din ce în ce mai mulți utilizatori migrează spre gab.com, Parler și alte rețele de socializare, întrucât Tweeter și Facebook încalcă dreptul la libera exprimare, practicând o cenzură demnă de autoritățile Chinei comuniste.
  2.  Insula lui Epstein, insulă privată situată în Marea Caraibelor din Insulele Virgine Americane. Insula și-a câștigat notorietatea drept „insulă a pedofiliei” în urma anchetării și arestării miliardarului Jeffrey Epstein. Afacerea Epstein a generat un imens scandal, care nu s-a terminat încă, datorită numărului mare de persoane sus-puse care s-au perindat prin insulă drept „invitați” ai lui Epstein, de la fostul președinte Bill Clinton la Prințul Andrews. Epstein a murit în închisoare (10 august 2019) în condiții suspecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhivă articole