ALERTĂ NOUTĂȚI!

Biserica ortodoxă rusă cere „o economie a auto-suficienței“ în locul „economiei creșterii“

Biserica ortodoxă rusă cere „o economie a auto-suficienței“ în locul „economiei creșterii“

    Un înalt oficial al Bisericii ortodoxe ruse a pus sub semnul întrebării „fundamentalismul pieței″ și a afirmat că „este necesar să facem trecerea de la o economie a creșterii la o economie a auto-suficienței”, a anunțat agenția de știri rusă Interfax.

 
   „Mai devreme sau mai târziu, creșterea economică va înceta întrucât resursele planetei sunt limitate iar cererea nesăbuită nu poate continua la nesfârșit″, a declarat părintele Vsevolod Chaplin (Все́волод Анато́льевич Ча́плин) care conduce Departamentul sinodal al cooperării dintre biserică și societate din cadrul patriarhiei Moscovei. (Părintele Vsevolod Chaplin este purtătorul de cuvânt al Bisericii ortodoxe ruse – nota trad.)

    „Auto-suficiența și înfrânarea de sine în dobândirea de bunuri lumești au caracterizat întotdeauna civilizația ortodoxă”, a adăugat părintele Vsevolod Chaplin. „Tradițiile civilizației ortodoxe ne învață să nu înmulțim la nesfârșit bunurile lumești ci să ne mulțumim doar cu o mică parte din ele, sau cel puțin, să ne bucurăm de ele cu măsură. Cred că viitorul aparține unei astfel de atitudini.” Sursa AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arhivă articole