Dificultatea alegerii între produsele politice de mall

Dificultatea alegerii între produsele politice de mall
de Alexandru Ciolan


Liturghia s-a terminat cu îndemnul (al preotului, nu al Bisericii) de a merge să ne facem datoria de cetăţeni. Cei care mă cunoaşteţi ştiţi deja ce cred despre alegerile de sfârşit de an 2012.
Am mers, aşadar, să aleg… Secţia de votare nu am putut-o alege, eram deja arondat… Dintre fetele drăguţe care controlau listele şi aplicau timbrul “Votat” pe cartea de identitate nu am putut alege, eram deja arondat… Dintre cabinele de vot – asta da!, am putut alege, două erau libere, aşa că am putut alege.
Am intrat în cabină şi, cu mâna dreaptă, am aplicat multiplu ştampila pe buletinele sprijinite de mâna stângă (e singurul exemplu pe care îl ştiu că în momentele de cumpănă stânga şi dreapta cooperează). Am ieşit din cabină mulţumit că mi-am anulat votul şi am depus fiecare buletin în cutia corespunzătoare (nu am putut alege, să depun, de pildă, buletinul pentru Senat în cutia pentru Cameră şi invers…).
Cât despre cei între care aveam de ales… Erau (sunt şi vor fi…) aceiaşi pui de crescătorie frumos ambalaţi, etalaţi pe rafturile mall-ului politic. Nenaturali, lipsiţi de gust, nesănătoşi, ba chiar purtători şi cauzatori de boală. Cum să alegi între ei? Singura soluţie e să-i alegi pe toţi, nealegând pe nici unul…
Aştept cu indiferenţă rezultatul alegerilor de sfârşit de an 2012…

2 Responses

  1. Buna seara,

    Descopar acum distributismul si mi se pare minunat. Imi puteti indica cateva surse doctrinare in original (ca presupun ca nu sunt traduse in ro) pentru aceasta economie crestina? Multumesc. Marian P.

  2. Interesant… Si eu am judecat cam la fel, (nu candideaza niciunul care sa ma reprezinte sus, acolo, la Parlament, asa ca anulez votul). In plus, imi plac si articolele scrise de dvs 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Arhivă articole